T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / SARIÇAM - Çarkıpare Şehit Ertan Tokuş Ortaokulu

OKUL KURALLARIMIZ

SAYIN VELİLERİMİZ, KIYMETLİ ÖĞRENCİLERİMİZ

 

Okulumuzda Eğitim-Öğretimin Daha Huzurlu ve verimli geçebilmesi için bazı kuralların mutlaka uygulanması ve uyulması gerekmektedir. Bu Konuda bütün Öğretmen, Öğrenci, veli ve çalışanlarımızdan anlayış bekliyoruz.

GENEL DAVRANIŞ KURALLARI

 

1. Öğrencilerimiz, okulda yapılan etkinliklere ve törenlere katılmak ve bu etkinlikler sırasında görgü kurallarına ve etkinliğin özel kurallarına uygun davranmak zorundadırlar.

 2. Bayrak törenlerinde kendi sınıfına ayrılan yerde düzgün olarak sıra olmak, sessiz olarak komut verilmesini beklemek ve İstiklal Marşı´nı yüksek sesle söylemek zorundadır.

3. Okul eşyasını korumak ve zarar vermemek verdikleri zararı ödemekle yükümlüdürler

4. Yönetim katı, laboratuvarlar, bilgisayar odası ve uygulama gibi eğitim ortamlarında, bulundukları yerin özel kurallarına uyarlar.

5. Öğrencilerimiz, küfür ve argo içeren sözler kullanamazlar, birbirlerine ve öğretmenlerine görgü kuralları içinde hitap ederler.

 6. Kantinde sıraya girerler, kantin kurallarına uyarlar.

 7.Servis kurallarına uyarlar.

8. Öğrenciler okulun belirlenmiş kılık- kıyafet kurallarına uyarlar.

9. Okulda cep telefonu ve akıllı saat kullanamazlar. Ders esnasında, cep telefonu kullanmak kesinlikle yasaktır. Bu kurala uymayan öğrencilerimize İlköğretim Kurumları Öğrenci Davranışları Değerlendirme Kurulu Yönetmeliği gereğince işlem yapılır. Öğrenciler zorunlu durumlarda okula cep telefonu getirdiklerinde bu telefonları çalınmasından ya da kaybolmasından okul yönetimi sorumlu değildir. Derste çalan cep telefonuna yönetim tutanakla el koyar ve veliye Haziran ayında iade eder.

10.Teneffüslerde havalandırılması için sınıflar boşaltılır. Teneffüs zamanlarında bu süre koridorlarda değil okul kantini ve bahçesinde geçirilir. Ayrıca sınıfta oldukları süre boyunca pencerelere çok yakın mesafede durmazlar.

 

 

GEÇ KALMA- DEVAM-DEVAMSIZLIK

 

1. Öğrencilerimiz, ilk zille birlikte sınıflarında hazır olmalıdır. Öğretmenden sonra derse giren öğrenciler “yok” yazılır.

2. Pazartesi hariç (bayrak töreni olduğu için) ilk derse 10 dakikadan daha az geç kalan öğrenciler ders öğretmeni tarafından “yok” yazılır ve numarasının yanına öğretmen G (geç) işareti koyar.

3. Okula derse zamanında gelmeyen öğrenciler derslere alınırlar. Ancak yok yazılırlar.

4. İlk derse girmeyenler ile ilk derse girdiği halde arada bir veya daha fazla derse girmeyen öğrencilerin devamsızlığı yarım gün sayılır.

5. Ara derslere geç kalan öğrenci yarım gün devamsız sayılır.

6. Geç kalmayı alışkanlık haline getiren veya izinsiz olarak okuldan ayrılan öğrencilere disiplin işlemi uygulanır.

7-Okula devamsızlık yapan öğrenciler için aşağıdaki günlerde uyarı yapılır. Veliler e Okul sisteminden takip edebilirler.20 gün üzeri devamsızlığı olan öğrenciler başarılı olsalar dahi belge (takdir-teşekkür ) alamazlar.

     1.Uyarı:7 gün

     2.Uyarı:12 gün

     3.Uyarı:17 gün

     4.Uyarı:20 gün

 8-Öğrenci okula gelemediği günlerde hasta olduğu günlerde rapor ya da farklı mazereti olduğu durumlarda okul idaresinden izin alır.

 

 

11/09/2023

Uygundur

Taner KILIÇ

 Okul Müdürü

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.09.2023 - Güncelleme: 29.09.2023 10:55 - Görüntülenme: 112
  Beğen | 1  kişi beğendi